Site-ul nostru foloseşte cookies-urile pentru generarea unor statistici ce ajuta sa ne dezvoltam. Continuarea folosirii acestui site va fi considerată drept consimțământ.

Iazul de gradina - instalare

13.04.2018 0 Comment(s)
Primavara este momentul potrivit pentru a construi un iaz decorativ. Temperaturile crescute, favorizeaza dezvoltarea pestilor si plantelor. Este de dorit ca iazul sa aiba un volum de cel putin 5 m3 si o adancime de cel putin 80 cm pentru a proteja apa de supraincalzire in timpul verii si de inghet total in timpul iernii.

 

Locatia ideala pentru iaz trebuie sa aiba soare pentru cateva ore pe zi si sa fie departe de copaci si arbusti. Frunzele cazute pot polua in mod grav apa.

 

Pentru incepatori in domeniu, recomandam folosirea iazurilor din PVC si din fibra de sticla. Daca sunteti in cautarea unei mici provocari, va puteti construi propriul iaz folosind strat de polietilena. Intr-o faza incipienta, este o idee buna sa oferiti o placa plantelor, precum si un loc pentru partea filtrului. Filtrele pentru iazurile de gradina pot fi gasite aici.

 

Ca o atractie suplimentara la iaz puteti construi diverse caderi de apa sau  cascade. Utilizati numai pietre rotunde pentru a evita ruperea fundului apei. In partea inferioara a iazului nu ar trebui sa aiba pietris fin. In caz contrar, curatarea poate fi imposibila. Pentru usurinta  intretinerii puteti achizitiona un sifon de iaz.

 

Alegerea pestilor pentru iaz este bine sa fie facuta intr-un stadiu incipient. Iazurile de peste cu vegetatie mai mare sunt potrivite pentru pestisori aurii si  pesti comete. In iazuri cu vegetatie putina sau deloc, puteti amplasa pestii koi. In ambele variante, filtrarea trebuie sa fie perfecta.

 

Etapa finala este umplerea cu apa si pornirea filtrului biologic. Va recomandam utilizarea EHEIM POND KICK in combinatie cu EHEIM POND BASE. Pentru a oferi conditii mai bune, puteti adauga si un sistem de aerare. Poate fi o cascada sau o perdea de aer.

 

In cele din urma, dar nu in ultimul rand, asigurati-va ca folositi numai alimente de calitate pentru pestii dvs.

 

 

Echipa noastra va doreste sa aveti cele mai placute momente langa iazul de gradina!

Leave a Comment