Site-ul nostru foloseşte cookies-urile pentru generarea unor statistici ce ajuta sa ne dezvoltam. Continuarea folosirii acestui site va fi considerată drept consimțământ.

Introducere in acvatica

13.04.2018 1 Comment(s)

Acvariile sunt un element frumos și atractiv pe care îl puteți adăuga in casa dvs. Mulți oameni consideră că acestea sunt costisitoare și necesită multă grijă. Dar acest lucru este departe de adevăr, suntem de acord că un vas de sticlă și un pește în el nu este suficient, dar nu este atât de complicat.

 

Într-o serie de subiecte, vom analiza ceea ce este necesar pentru a crea un acvariu frumos și ce fel de intretinere este necesară. Începem cu o introducere și o descriere a tuturor elementelor acvariului.

 

Primul și cel mai important lucru de reținut este faptul că acvariul este un ecosistem mic, autonom. Pentru un acvariu sănătos, este necesar să se asigure condiții asemănătoare celor din mediul lor natural de viață. Acvariul este alcătuit în principal din următoarele elemente: rezervor de apă (predominant sticlă), capac, iluminat, filtru, încălzitor și pompă de aer.

Acvariul poate fi circular, dreptunghiular, cubic sau orice altă formă. Partea frontală poate fi panoramica, rotunjita sau dreapta. Dimensiunile sale depind în totalitate de necesitate.

 

Exemplu: Dacă doriți să aveți doar un pește - beta, nu trebuie să cumpărați un acvariu mare, dar dacă doriți să aveți pești aurii, rețineți că peștele va supraîncărca rapid volumul mic și acest lucru le va cauza stres și va necesita schimbări foarte frecvente ale apei.

 

Capacul poate fi din plastic, sticlă sau ambele. Recomandăm cu insistență utilizarea capacelor deoarece limitează oarecum evaporarea apei, poluarea cu particule de praf și alți contaminanți și previne accidentele cu ocupanții.

 

Știați că mulți dintre pesti pot sări din apă? Mai multe informații despre acest subiect pot fi găsite aici.

 

Iluminarea este foarte importantă dacă intenționați să dezvoltați plante vii. În acest caz, trebuie să selectați  lampa cu suficientă putere pentru volumul și înălțimea acvariului.

 

Exemplu: Dacă doriți să crească hemiantus sau alte plante care necesită o putere de iluminare ridicată, vă recomandăm să nu selectați un acvariu cu o înălțime mai mare de 50 cm și să furnizați o intensitate a luminii 1W per litru (1 sau 0,5W LED).

Dacă nu creșteți plante vii, atunci aveți nevoie de iluminare doar pentru a vă bucura de priveliste. Vă recomandăm să nu fie prea puternică și să oferiți locuri suficiente în care peștele se poate ascunde în cazul în care este stresat.

 

Este important să vă amintiți dacă aveți plante sau nu, iluminarea in acvariu nu ar trebui să funcționeze mai mult de 8 ore pe zi. Perioade mai lungi vor avea ca rezultat dezvoltarea de alge (alge verzi sau maro) pe fund, decoratiuni si partea interioara a sticlei, precum si stresarea peștilor.

 

Filtrul și sistemul de filtrare sunt de o importanță deosebită pentru sănătatea și bunăstarea acvariului. De obicei, filtrele constau dintr-o pompă de apă și un mediu de filtrare. Mediile de filtrare pe care le numim tot felul de bureți, ceramică și materiale pe care le folosim pentru a filtra murdăria din acvariu și pentru a servi drept casă bacteriilor benefice ale acvariului.

 

Vom aprofunda diferența dintre diferitele tipuri de filtre în viitorul apropiat. Principalul lucru de reținut este ca întotdeauna alegerea filtrului depinde de volumul și încărcătura acvariului.

 

În natură, apa are un schimb constant de oxigen; în acvariu este foarte limitat, deci mai ales pentru acvarii cu un număr mare de pești vă recomandăm să adăugați o pompă de aer cu o piatră poroasa.

 

Aceasta este echipamentul de bază necesar pentru conceperea și îngrijirea cu succes a unui acvariu.

 

În următorul subiect, vom examina mai detaliat ceea ce este necesar și vom explica pas cu pas cum să alegem acvariul potrivit și cum să îl construim.

 

Presupunem că ai facut deja acvariul. Și vine momentul de întreținere. Mulți oameni cred că este nevoie de îngrijire zilnică, sau este necesar să scoateți totul în fiecare săptămână și să-l spălați cu apă fierbinte și așa mai departe. Cu toate acestea, acest lucru este absolut greșit! Întreținerea acvariului nu durează mai mult de 30 de minute pe săptămână. Se compune din sifonarea fundului pentru recoltarea deșeurilor și alimentelor neconsumate și o schimbare de nu mai mult de 1/3 din apa acvariului.

 

Există câteva reguli simple pe care trebuie să le respectăm pentru a avea un acvariu sănătos și frumos:

  • Alegeți acvariul de dimensiune potrivită.
  • Nu il suprapopulați, urmați recomandările vânzătorului pentru numărul maxim de pești.
  • Nu introduceti toti pestii imediat. Așteptați o săptămână pentru creșterea numărului de pești.
  • Nu suprasolicitați alimentarea peștilor. Este recomandata hranirea moderata. Dacă rămân alimente, adunați-le și scoateți-le din apă
  • Nu lăsați luminile acvariului pornite prea mult timp.
  • O dată pe săptămână, curățați fundul cu un sifon și schimbați o parte din apă.

 

1 Comment(s)

дсфдс:
07.02.2020, 04:51:37 PM, http://сдфсд
Reply

фдсфсд

Leave a Comment